FotografieCluj.BlogSpot.RO

duminică, 20 decembrie 2015

Concert Iris, la Târgul de Crăciun de la Cluj

Sâmbătă, 19 decembrie, târgul de Crăciun din Piața Unirii a găzduit concertul susținut de trupa Iris, în fața fanilor clujeni. Și cum ascult Iris deja de aproape 20 de ani, nu aș fi putut să lipsesc nici eu de la concert :).

Din fericire, deși Crăciunul se apropie cu pași repezi, nu a fost o seară prea friguroasă, vremea amintind mai degrabă de o toamnă târzie... probabil că la acest lucru contribuie și încălzirea globală, cert este că a fost o seară numai potrivită pentru a sta afară la concert, a face poze și... a cânta, împreună cu toți fanii Iris.

I-am putut așadar asculta pe Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru Borobeică "Boro", locul lui Nelu Dumitrescu fiind de data aceasta ocupat de un mai tânăr baterist, care a dovedit însă că poate oricând concerta alături de veteranii rock-ului românesc.

Așadar, la 39 de ani de la înființarea trupei, nu a mai urcat pe scenă nimeni din componența inițială: singurul din membrii Iris care a activat de la înființarea formației, din 1976 și până în prezent este Nelu Dumitrescu, care nu a urcat sâmbăta aceasta pe scenă.

Departe însă de mine intenția de a minimiza longevitatea muzicală a vreunuia din membrii Iris: din contră, aș aminti că vocalistul Cristi Minculescu, care pe 9 ianuarie va împlini 57 de ani, și-a petrecut ultimii 35 de ani alături de Iris, a cărui imagine emblematică a și devenit.

Să fim exacți, cariera muzicală a lui Cristi Minculescu a suferit o întrerupere după transplantul de ficat din 2009, muzicianul revenind în activitate alături de cei de la Lotus în 2012, astfel că nu putem vorbi de 35 de ani neîntrerupți alături de Iris.

Din fericire însă, anul 2015 ne va aduce mult-așteptata reîntregire a formației Iris, care va reveni în forță pe scena muzicală românească (concertul de la târgul de Crăciun este al doilea concert Iris susținut la Cluj la care am asistat pe parcursul lui 2015).

În continuare, nu îmi rămâne decât să vă prezint poze de la concert:













Toate fotografiile au fost realizate cu DSLR-ul full-frame Nikon D800 și obiectivul Nikon 80-200 f/2,8 AF-D. Am folosit sensibilități ISO de 1600-2200, la timpi de expunere de 1/320-1/400 sec., diafragma rămânând maxim deschisă, la f/2,8, pe parcursul întregii serii de cadre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.