FotografieCluj.BlogSpot.RO

sâmbătă, 11 octombrie 2014

O noua editie Comedy Cluj, la linia de start

Festivalul internațional al filmului de comedie, Comedy Cluj, a devenit deja un eveniment de tradiție al urbei noastre. Ajuns la cea de-a șasea ediție, festivalul ne va delecta cu nu mai puțin de 150 de filme, care vor concura pentru deja binecunoscutul trofeu în formă de cameleon.

În cazul în care nu ați aflat acest lucru de la edițiile trecute, cameleonul a fost ales ca mascotă a Comedy Cluj tocmai pentru a simboliza fațetele multiple ale filmului de comedie contemporan: dacă în trecut, comedia era un gen cinematografic oarecum simplist, în care conta strict obținerea râsului imediat al publicului, în prezent lucrurile s-au rafinat, comediile prezentului abordând și numeroase aspecte mai subtile, ce țin de psihologia personajului și mergând chiar până la crearea unui melanj de genuri, de comedie cu accente dramatice, cunoscut ca dramedy.

Este pentru al treilea an consecutiv în care documentez din perspectivă fotografică festivalul de film Comedy Cluj. Iar dacă la edițiile din 2012 și 2013 timpul mi-a permis o documentare a festivalului de la ceremonia de deschidere și până la final, în acest an pare-se că va trebui să fiu ceva mai selectiv cu momentele pe care le documentez, ca urmare a programului de lucru mai încărcat.

Sub nicio formă nu aș pierde însă unele momente-cheie ale Comedy Cluj, pe care vi le voi înfățișa în imagini, în paginile acestui blog, intrat deja în cel de-al treilea an de activitate. 

Să începem așadar cu o încălzire ușoară, prezentându-vă imagini înfățișând voluntarii și personalul Cinema Victoria, gata să intre în acțiune în prima zi de festival, vineri, 10 octombrie 2014:


Afișele au împânzit deja holurile cinematografelor, iar voluntarii și-au ocupat deja pozițiile.




Statul la un film nu ar fi la fel fără câte ceva de ronțăit... și, după cum putem vedea, aprovizionarea a fost temeinic făcută, nu rămâne decât să alegem o cutie de popcorn, ceva de băut, sau orice altceva ne ispitește papilele gustative :).


Primul număr din ziarul oficial al Comedy Cluj, Chameleon, își așteaptă cititorii.

Toate fotografiile de mai sus au fost realizate cu aparatul DSLR Nikon D90 și obiectivul Nikon 50 mm f/1,8 AF-D, o "jucărie" excelentă pentru fotografia de interior, unde lumina se dovedește veșnic insuficientă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.