FotografieCluj.BlogSpot.RO

joi, 6 februarie 2014

Crearea unui site de prezentare a portofoliului personal cu ajutorul Deviant Art

A devenit aproape de neconceput în ziua de azi ca un fotograf să nu-și expună (și) în mediul online creațiile sale: fie că vorbim de varianta de bază - promovarea propriilor creații în rețelele de socializare - sau de cea mai costisitoare - achiziționarea unui domeniu personalizat, fotograful nostru va trebui să fie prezent pe internet dacă dorește să fie cunoscut de potențialii clienți.

Nu avem în vedere doar promovarea online pasivă (crearea unui site și așteptarea clienților care să-l găsească de pe Google, să-l parcurgă și, plăcându-le ce văd, să ne contacteze), ci și cea activă: ori de câte ori întâlnim (în persoană) posibili clienți, le vom oferi și link-ul portofoliului nostru, crescându-ne în acest mod prestanța și, implicit, șansele obținerii unei comenzi.

Să vedem, în cele ce urmează, cum putem să ne creăm un portofoliu online cât mai prezentabil, în mod cât mai simplu.

aparate foto digitale

Crearea unui blog, pe care să scriem periodic, reprezintă o cale excelentă de promovare în "ochii" motoarelor de căutare; în schimb, pentru un vizitator care dorește pur și simplu să vadă câteva din cele mai bune creații ale noastre, trecându-le rapid în revistă, cantitatea de informații de pe blog ar putea fi oarecum descurajantă.

E preferabil așadar să creăm un complement pentru blog; sau, la o adică, putem să ne concentrăm exclusiv pe crearea portofoliului online, cât timp ne realizăm promovarea în special "offline", în viața reală, iar prezența din mediul virtual e doar un mediu de afișare a imaginilor.

Mult timp am optat pentru a-mi prezenta cele mai reușite creații de portretistică și fotografie de eveniment sub forma unei pagini statice pe blog, soluție ce nu le punea cel mai bine în valoare, ca urmare a interfeței spartane (dacă în cazul articolelor de pe blog, imaginile pot fi vizualizate atât la rezoluție mică, cât și la cea originală, această opțiune nu se regăsește și la paginile statice).

Am optat așadar pentru o soluție mai elegantă, anume crearea unui portofoliu online folosind funcția specializată de pe site-ul Deviant Art (portfolio.deviantart.com).

În varianta gratuită, Deviant Art Portfolio permite crearea unei galerii cu patru albume, fiecare cuprinzând până la 18 imagini. Poate părea puțin când suntem la început, și am dori să expunem cât mai mult... cu trecerea timpului însă, vă veți convinge că nu merită expuse toate pozele, ba chiar că e dificil a găsi câte 18 cadre care să merite cu adevărat incluse în portofoliu.

Puteți vedea, accesând link-ul fotografiecluj.daportfolio.com , portofoliul meu online. Și, desigur, vă puteți crea și voi unul pe aceeași structură, fără nicio dificultate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.