FotografieCluj.BlogSpot.RO

joi, 2 ianuarie 2014

Revelion 2014. Focul de artificii din noaptea dintre ani

Iată-ne ajunși în 2014, moment în care nu îmi rămâne decât să vă urez tradiționalul La Mulți Ani, plin de realizări, fotografice și nu numai!

De revelionul acesta Clujul a fost martorul mai multor focuri de artificii ca oricând, începând cu grandiosul spectacol organizat de Primărie la Târgul de Crăciun din Piața Unirii, continuând cu lansările de la petrecerile companiilor și localurilor mai importante, de pe întreg cuprinsul urbei și terminând cu petardele persoanelor fizice.

Un element de noutate l-au adus lampioanele zburătoare, ce au brăzdat cerul nopții timp de câteva zeci bune de minute după începerea noului an.

A fost un revelion spectaculos, ce merita cu siguranță surprins în imagini - și cu siguranță a fost cel  mai mediatizat online de până acum, rețelele de socializare umplându-se instantaneu cu poze încărcate de petrecăreții de pretutindeni.

Dacă a upload-a imaginile la câteva minute după capturarea lor e neîndoielnic un lucru bun, permițând publicului să asiste practic  în timp real la desfășurarea evenimentului, această metodă servește mai degrabă scopului informativ, decât celui artistic, estetic.

Pentru a prezenta imagini mai bune, este nevoie să zăbovim ceva mai mult asupra pozelor noastre, doar în urma aplicării corecțiilor de luminozitate, contrast și saturație asupra fișierelor RAW și a reîncadrării conform criteriilor de compoziție, prin aplicarea crop-ului, putând vorbi de fotografii în adevăratul sens al cuvântului.

Mai jos, puteți vedea cele mai reușite imagini ale mele, înfățișând artificiile de la Cluj din noaptea dintre ani. Toate au fost realizate cu Nikon D90, utilizând pentru declanșare telecomanda ML-L3 și timpi de expunere de 2-4 secunde, sau modul Bulb.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.