FotografieCluj.BlogSpot.RO

duminică, 29 decembrie 2013

Clujul luminat de sărbătoare. Târgul de Crăciun din Piața Unirii

După modelul orașelor germane, și Clujul a găzduit anul acesta un târg de Crăciun în piața Unirii.

Numeroase tarabe, vâznând produse tradiționale, culinare și decorative, dar și o scenă de spectacole și un carusel pentru copii, au animat piața, aducând un aer de veselie centrului Clujului, lucru cât se poate de binevenit în preajma sărbătorilor.

Și, desigur, nu puteau să lipsească ghirlandele luminoase și brazii împodobți cu lumini, elemente intrate deja în tradiționalul sărbătorilor de iarnă în mediul urban.

Veți putea vedea, în articolele ce urmează, imagini înfățișând decorațiunile de Crăciun din centrul Clujului, pornind din Piața Unirii, continuând pe Bd. Eroilor și ajungând în Piața Avram Iancu.

Să începem cu câteva cadre din Piața Unirii, ce găzduiește târgul de Crăciun de anul acesta.


Nu am putut să nu mă joc puțin, exploatând creativ abundența de luminițe, ce ornează căsuțele cu bunătățuri din centru. Crescând progresiv focala în timpul unei expuneri prelungite, am obținut efectul din dreapta, ce atrage atenția asupra siluetei din treimea dreaptă.

Copacii ce străjuiesc bulevardul Eroilor au fost gătiți de sărbătoare, încărcați fiind cu ghirlande albastre (culorile au fost alese ca reprezentative pentru sponsorii ce au contribuit la decorarea orașului: albastru - Coral, galben - Banca Transilvania, roșu - Ursus).


Nu putea lipsi de la târg nici un carusel, principala atracție pentru familiile cu copii:





Crăciunul este, înainte de toate, o sărbătoare a bucuriei, pe care copiii o savurează, de departe, cel mai bine.


Căsuțele cu bunătățuri își așteaptă îmbietoare clienții:

Toate fotografiile au fost realizate cu Nikon D90, un aparat pe care îl găsiți până la sfârșitul anului într-o promoție excelentă la F64.

Rămâneți "pe recepție", în zilele următoare, voi reveni cu imagini din Piața Avram Iancu și de pe parcursul Bulevardului Eroilor.

Până atunci, vă urez să vă bucurați cât mai mult de mini-vacanța prilejuită de sărbătorile de iarnă!

Un comentariu:

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.