FotografieCluj.BlogSpot.RO

duminică, 1 decembrie 2013

Bazar cu Lucruri Gratis - ultima editie a anului 2013

Ultima sâmbătă din noiembrie ne-a adus, după o pauză de două luni, o nouă ediţie a Bazarului cu Lucruri Gratis a anului 2013.

Desfăşurat în deja tradiţionala sa locaţie, Cafe l'Atelier de pe str. Memorandumului nr. 9, Cluj, Bazarul organizat de echipa Lucruri Gratis a ajuns cu bine la finele primului an de activitate (întrucât ultima sâmbătă din decembrie va fi între Crăciun și Anul Nou, o nouă ediție ne va aștepta abia în 2014).

Cu atât mai mult a meritat așadar să ne bucurăm de Bazar... mai ales că ieri a fost și Ziua internațională fără cumpărături. În fond, aceasta e și una din ideile de bază ale inițiativei Lucruri Gratis: să nu ne încărcăm casa cu lucruri complet nefolositoare, doar pentru a da curs unui impuls și dacă nu mai avem nevoie de un lucru, să-i lăsăm pe alții să se bucure de el.

La rândul nostru, și noi ne vom putea bucura de câte un lucrușor simpatic donat de alți vizitatori ai bazarului. Și, aș adăuga, multe lucruri mărunte, pe care nimeni nu mai pune preț, te pot bucura mai mult decât o tichie de mărgăritar (sau, ca să ne aliniem tendințelor, cu cristale Swarovski ;)) ).

Și cum am putea să nu ne umplem inima de bucurie când întâlnim câte o jucărioară precum acest cuplu de păpuși haioase:






Sau, că tot se apropie cu pași repezi Crăciunul, un Moș peste care au trecut vremurile - nu doar la figurat, fiind vizibil că jucărioara avea o vechime considerabilă - ne va suscita instantaneu amintiri dintr-o copilărie trecută, dar din care ceva rămâne în câte un ungher al spiritului nostru toată viața.




La bazar găsești câte ceva pentru fiecare vârstă. Accesoriile disponibile - un breloc reprezentând o bilă de biliard și niște ochelari de soare mi-au inspirat acest cadru, care pe mine unul mă duce cu gândul la distracțiile liceenilor.



În cazul tuturor fotografiilor de mai sus, profunzimea redusă de câmp a fost posibilă prin utilizarea obiectivului Nikon 35 mm f/1,8; date fiind dimensiunile mici ale jucărelelor, la primele două cadre m-am ajutat și de o lentilă macro +8. 




Uneori obiectele se juxtapun în mod fericit, astfel încât să creeze un contrast prin diferențierea specifică. Balerinii-teniși au făcut o pereche excelentă cu pantofii business cu toc, lângă care au poposit. Stilul neconvențional și cel oficial, două extreme care, dacă ne gândim bine, se pot regăsi în ținuta oricărei femei ce știe să se adapteze la ocazia la care participă.




De data aceasta, bazarul a avut loc într-o zi de sărbătoare, de Sfântul Andrei mai precis. Ocazia a fost marcată cum se cuvine de organizatoare (de data aceasta echipa a avut o componență exclusiv feminină), care au pregătit câte o felicitare haioasă, desenată de mână și câteva cutii cu delicioase fursecuri.















Nu au lipsit numeroasele piese vestimentare sau de încălțăminte, din care cele care nu și-au găsit un nou proprietar până la sfârșitul bazarului, au fost donate pentru o cauză umanitară.



După cum am mai arătat-o și cu alte ocazii, niciun eveniment de acest gen nu ar reuși nici pe departe atât de bine fără implicarea activă a echipei de voluntari. Succesul acestei ediții a Bazarului cu Lucruri Gratis se datorează tinerelor domnișoare din imaginile ce urmează:









Aș saluta în încheiere inițiativa d-rei psiholog Mădălina Simion care, în spiritul inițiativei Lucruri Gratis, a decis să ofere câteva ședințe de consultații psihologice gratuite celor care au nevoie de astfel de servicii specializate. Nu pot decât să o felicit și să o recomand ca o persoană serioasă și consecventă, după cum am avut ocazia să o cunosc la mai multe ediții la care a activat ca voluntară. Datele de contact de la cabinet sunt disponibile pe cartea de vizită din fotografie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.