FotografieCluj.BlogSpot.RO

joi, 3 octombrie 2013

Social Media Summit 2013 - reuniunea blogger-ilor si firmelor active in mediul online, City Plaza Cluj

Am avut ieri plăcerea de a participa la cea de-a patra ediție a Social Media Summit, conferință dedicată blogger-ilor și companiilor cu o prezență online activă, organizată de redacția revistei Biz la City Plaza Cluj.

Pe parcursul celor mai bine de șase ore cât a ținut conferința, am putut asculta prezentările, dar și adresa întrebări, unora din cei mai de succes blogger-i din România - Cristian Manafu și Cristian China-Birta - dar și ale reprezentanților unor companii precum Unicredit-Țiriac Bank, Marks sau iLeo, moderatoarea discuțiilor fiind Marta Ușurelu, redactor-șef al revistei Biz.

A fost un eveniment de pe urma căruia pot spune că am rămas cu multe învățăminte, motiv pentru care profit de ocazie pentru a mulțumi organizatorilor pentru reușita acestuia.

Probabil principala lecție cu care am rămas privește modul în care companiile care doresc să se promoveze în mediul online  ajung să relaționeze cu blogger-ii.

Practic, din acel moment poți spune că ai succes ca blogger, de când ești invitat de companii la prezentările lor, sau pentru a testa produse și a-ți exprima opinia cu privire la acestea pe propriul blog - moment în care se consideră că ai devenit suficient de relevant încât să fii un veritabil influențator al publicului.

Un alt aspect interesant a fost cel cu privire la nevoia, într-o lume tot mai interconectată, precum cea din prezent, de a avea subiecte de actualitate maximă și de a reacționa prompt la cele petrecute, speculând orice eveniment neprevăzut ca posibil element de promovare a propriei afaceri (exceptând, desigur, cazurile abuzive, de keyword-spamming, care vor fi mai devreme sau mai târziu, taxate drastic atât de motoarele de căutare, cât și de public).

În cele ce urmează, puteți vedea câteva fotografii de la Social Media Summit 2013 Cluj-Napoca:

Cristian Manafu, fotografie realizată cu Nikon D90, obiectiv Revuenon 135 mm f/2,8.

Panoramă a sălii de la hotel City Plaza, realizată din 4 cadre fotografiate cu obiectivul ultra-larg Tokina 11-16 mm f/2,8.

Panoramă a sălii de la hotel City Plaza, realizată din 4 cadre fotografiate cu obiectivul ultra-larg Tokina 11-16 mm f/2,8 (am făcut un ușor crop din zonele irelevante de sus și din dreapta).

Cristian Manafu și Cristian "Chinezu" China-Birta, în pauză, alături de tinerii participanți la summit. Nikon D90, Tokina 11-16 mm.

Mugur Pătrașcu, fotografie realizată cu Nikon D90, obiectiv 35 mm f/1,8 DX AF-S.

Însă momentul surpriză al evenimentului l-a constituit sosirea fotbalistului Miodrag Belodedici, de două ori câștigător al Cupei Campionilor Europeni, pentru Steaua București (1986) și Steaua Roșie Belgrad (1991).

Acesta a prezentat publicului trofeul UEFA Coupe des Clubs Champions Europeens, cu ocazia intrării echipei de fotbal Steaua București în competiția UEFA Champions League 2013-2014. Mai jos, două fotografii cu privire la acesta:

Marta Ușurelu și Miodrag Belodedici, fotografie realizată cu Nikon D90, obiectiv 35 mm f/1,8 DX AF-S.

Cupa Cluburilor Campionilor Europeni, prezentată de UniCredit Țiriac Bank, fotografie realizată cu Nikon D90, obiectiv 35 mm f/1,8 DX AF-S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.