FotografieCluj.BlogSpot.RO

miercuri, 16 octombrie 2013

Comedy Cluj. Casa TIFF la ceas de seara

Două din sălile de proiecții ale festivalului de film Comedy Cluj sunt localizate în Casa TIFF (str. Universității nr. 6), un spațiu dedicat tuturor iubitorilor filmului, fie ei clujeni sau oaspeți ai urbei.

Mai exact, Casa TIFF adăpostește în aripa sa dreaptă Sala Mare, unde într-un decor ce amintește mai degrabă de un bar cu tentă retro ne putem relaxa la un film și, într-un spațiu chiar mai neconvențional, în aripa stângă (cu intrare pe la bar), Sala La Perne.

Duminică, 13 octombrie, puțin după lăsarea întunericului, am vizitat Casa TIFF, realizând câteva cadre în curtea amenajată ca o terasă, dar și în Sala Mare, unde am asistat la proiecția unei coproducții franco-belgiano-germane, Seara cea mare.


 Mai jos, puteți vedea imagini înfățișând ambianța din curtea Casei TIFF, precum și din Sala Mare, realizate cu Nikon D90:

Fotografie panoramică înfățișând terasa din curtea Casei TIFF, latura estică.

 Fotografie panoramică înfățișând terasa din curtea Casei TIFF, latura vestică. În stânga, se poate observa o tejghea de bar, scoasă însă din funcțiune, ca urmare a vremii nefavorabile din ultima perioadă (deși - surpriză plăcută - duminică s-au înregistrat chiar 24 grade la Cluj).

Interiorul cafenelei de la Casa TIFF. Se observă utilizarea ca decor a umbrelelor modificatoare de lumină, un element specific studiourilor.

Voluntar activ al Comedy Cluj, surprins în lumina proiectorului din sala de cinema.


Fotografie HDR înfățișând Sala Mare, realizată manual, prin suprapunerea a două expuneri, una înfățișând publicul și ambianța din sală și cealaltă, ecranul de proiecție.

Un grup de studenți francezi, veniți pentru a viziona un film în limba lor maternă. E îmbucurător a vedea cum un festival de film reușește să facă Clujul mai atrăgător pentru străinii veniți de pe meleaguri mai civilizate - mai ales că, în fond, civilizația nu e un dat, ci se clădește pas cu pas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.