FotografieCluj.BlogSpot.RO

duminică, 25 august 2013

Zilele Culturale Maghiare 2013. O dupa-masa animata la RocKolozsvar

Zilele Culturale Maghiare au continuat, sâmbătă, 24 august, pe platoul Sălii Sporturilor cu seria de concerte RocKolozsvár.

După cum sugerează și numele, am putut vedea într-un spectacol live trupele rock Dead Smile, LSD, Elendil, Stormbridge, Whisperblast și Katapult - și de la cover-uri după piese ce au cunoscut succesul internațional ale Nightwish și Iron Maiden și până la compoziții originale, în maghiară și engleză, a fost câte ceva pentru toate gusturile \m/ .

Și ce pot adăuga este că toate piesele au fost la fel de antrenante - semn al faptului că dragostea pentru rock este universală. Rock on!


  aparate foto digitale

Puteți vedea, în cele ce urmează, imagini înfățișând trupele Stormbridge, Whisperblast și Katapult cântând live pe scena clujeană.

Toate fotografiile au fost realizate utilizând teleobiectivul de buget de la Nikon, 55-300 mm, f/4,5-5,6, majoritatea la sensibilitatea ISO 800, fapt care mi-a permis să fotografiez la timpi de expunere suficient de scurți pentru a "îngheța" mișcarea în pofida diafragmei relativ întunecoase a obiectivului (un f/5-5,6 disponibil la majoritatea focalelor utilizate, e o valoare destul de limitativă, care te obligă să ridici ISO-ul la cele mai mari valori la care nu riști apariția granulației în imaginile tale).

Însă cum lumina zilei a fost din plin prezentă, acest lucru nu a fost o problemă. Din contră, uneori a fost prea multă - în special când a ajuns să se amestece cu fumul de pe scenă. Iar deși este normal din punct de vedere organizatoric să amplasezi scena pe direcția inversă a bătăii soarelui, astfel încât acesta să nu intre în ochii artiștilor, aflați mai la înălțime decât publicul, lucrurile pot deveni uneori mai dificile - nu însă insurmontabile - din punct de vedere fotografic.

Să ne oprim însă mai bine în cele ce urmează asupra imaginilor.

- Stormbridge:


- Whisperblast:
- Katapult:
Însă niciun festival rock nu ar fi pe deplin reușit dacă publicul nu l-ar trăi cu maximă intensitate... și cum ar fi posibil acest lucru fără măcar un strop de headbanging:Un comentariu:

  1. Ultima imagine e geniala!! Ai declansat exact cand trebuia!! Congratulations!! :)

    RăspundețiȘtergere

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.