FotografieCluj.BlogSpot.RO

sâmbătă, 1 iunie 2013

Grand Hotel Italia, locatia de unde literalmente aveti Clujul la picioare



Am devenit de curând partener afiliat al Booking.com, cel mai reputat site de rezervări hoteliere pe plan mondial - grație căruia puteți să vă rezervați comod, fără a mai apela la o agenție de turism, hotelul dorit pentru vacanța mult-așteptată. Iar la peste 41000 destinații din întreaga lume, sigur aveți de unde alege.

Însă Fotografie Cluj este și rămâne, după cum v-am obișnuit, un site dedicat Clujului. Astfel, mai ales că se apropie sezonul vacanțelor, vă voi prezenta ori de câte ori voi avea ocazia, priveliștea ce vi se înfățișează din cele mai reputate hoteluri clujene.

Veți putea astfel alege, dacă doriți să vizitați Clujul, locațiile cu cea mai frumoasă priveliște, astfel încât să vă îmcepeți sejurul în mod plăcut încă de când v-ați cazat. Sau, dacă sunteți clujeni, veți putea vedea imagini inedite, realizate profesionist, împreună cu sfaturile cele mai pertinente pentru realizarea acestora.

Și, desigur, veți vedea care sunt cele mai bune alternative de cazare cu o priveliște spectaculoasă, pe care să le recomandați prietenilor sau, de ce nu, partenerilor voștri de afaceri, care vizitează Clujul.


Începem periplul nostru de la Grand Hotel Italia, o locație de cinci stele, unde vă veți simți - la propriu - la înălțime și de unde veți simți că aveți Clujul la picioare.

Întrucât locația oferă o posibilitate unică de a realiza o imagine panoramică înfățișând Clujul, pur și simplu nu am putut rata ocazia... vă las însă să descoperiți acest lucru în cele ce urmează.

Acest hotel exclusivist, situat pe str. Vasile Conta nr. 2, într-o zonă rezidențială recent construită, dar aflată în imediata vecinătate a cartierului clujean Andrei Mureșanu - clasica zonă rezidențială premium a urbei - are, din punct de vedere fotografic, marele avantaj de a se afla pe o colină ce domină Clujul, mai exact pe prima parte a dealului Feleacului.

Pe cale de consecință, în special de la etajul 9 al hotelului, unde se află cel mai elegant apartament matrimonial, deschiderea vizuală ce ni se oferă este de-a dreptul impresionantă. La acest lucru contribuie și faptul că Grand Hotel Italia e situat în extremitatea sudică a orașului, astfel că, practic indiferent de ora la care am alege să admirăm panorama, vom avea soarele în spatele nostru, iar acesta va ilumina blând întinderea urbană din fața noastră.

Desigur, funcție de ora la care alegem să facem pozele (de preferință, dimineața sau după-masa, lumina amiezii nefiind cea mai propice fotografiilor), putem avea umbre mai mult sau mai puțin pronunțate spre dreapta sau spre stânga clădirilor din imagine.

O zi noroasă, precum cea în care am avut eu ocazia de a face pozele mele, prezintă dezavantajul unui cer tern, în culori nu tocmai atrăgătoare... însă dacă minimizăm zona de cer din fotografie și ne concentrăm pe peisajul urban, putem constata cu plăcere faptul că norii acționează ca un softbox natural, lumina fiind mai difuză și ne-generatoare de umbre deranjante. (Desigur, va trebui să accentuăm la prelucrarea fișierului RAW contrastul și saturația imaginii noastre). 


Puteți vedea mai jos o panoramă, realizată cu al meu Nikon D90, înfățișând Clujul, așa cum se vede el de la Grand Hotel Italia, urmând să revin, de îndată ce le termin de editat, și cu imagini înfățișând hotelul, întrucât nu doar priveliștea din hotel e grandioasă, ci chiar hotelul însuși.



După cum puteți observa, de la Grand Hotel Italia avem Clujul ca-n palmă: de la vilele din Andrei Mureșanu, trecând peste catedralele din zona centrală, iar mai apoi peste zona industrială și până la casele de pe dealul Lombului, totul se așterne sub ochii noștri, într-o manieră unică în oraș.

Însă descrierea nu ar fi fost completă fără o imagine a hotelului însuși, care se constituie într-un punct de atracție în sine, prin maiestuozitatea sa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.