FotografieCluj.BlogSpot.RO

miercuri, 23 ianuarie 2013

Seminarul "Fotografii si legea. Aspecte juridice utile în activitatea cotidiană de fotograf"

În cursul verii trecute, publicam postarea Dreptul şi fotografia. Aspecte juridice utile pentru fotografi, în care tratam probleme de la reglementarea legală a drepturilor de autor privind o operă fotografică și statutul juridic al persoanei înfățișată în imagini, și până la limitele dreptului la propria imagine, dar și interdicțiile cu privire la fotografierea în anumite locații (în spațiul privat sau, din contră, în imediata vecinătate a unor obiective de interes strategic).

Din dorința de a veni în întâmpinarea nevoii de informare a fotografilor profesioniști, dar și a tot mai numeroșilor pasionați de fotografie, dl. Mircea Albu, AFIAP, președintele Asociației Art-Image (al cărei membru sunt și eu), mi-a propus să realizez o prezentare privind această temă, care să fie inclusă în seria seminariilor Asociației, dedicate creșterii gradului de cultură audiovizuală a publicului clujean.   

Întrucât subiectul este unul de maxim interes, atât pentru fotografi, cât și pentru persoanele fotografiate - în special în aceste zile, când numeroase controverse privnd prevalența dreptului la intimitate sau, din contră, cel la informarea publicului larg cu privire la statutul personalităților de notorietate - iminenta susținere a unui seminar pe această temă a suscitat și atenția mass-media regionale. 

Drept urmare, am fost invitat pentru a participa, alături de dl. președinte Mircea Albu, în cursul acestei dimineți, la un interviu cu moderatorii Transilvania Live, pentru a răspunde la mai multe întrebări de interes pentru publicul clujean, privind în special drepturile și responsabilitățile fotografului de a se manifesta în spațiul public, statutul contractual al fotomodelului, ca și protecția conferită de lege intimității și dreptului la propria imagine.

Puteți viziona o înregistrare a emisiunii pe http://www.transilvanialive.ro/article/fotografii-%C8%99i-legea ... și, dacă sunteți interesați de a afla mai multe detalii, într-o manieră interactivă, sunteți invitați vineri, 25 ianuarie, începând cu orele 18:00, la sediul Art-Image din Cluj-Napoca, str. Dorobanților 104 (în incinta Bibliotecii Județene "Octavian  Goga", sala Media).

aparate foto digitale



Un comentariu:

  1. Felicitari si la mai multe seminarii asemanatoare!
    O prezentare clara si cu multe aspecte pe care nu le stiam pana acum.

    RăspundețiȘtergere

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.