FotografieCluj.BlogSpot.RO

luni, 22 octombrie 2012

Gala de decernare a premiilor Comedy Cluj. O perspectivă (tele)fotografică



...Și iată-ne ajunși la final de drum, la gala de premiere a Comedy Cluj, unde fericiților laureați le-a fost înmânat premiul înfățișând simpatica mascotă a festivalului, cameleonul galben, care vede filmele "din cap până-n coadă" (cel puțin mie aceasta îmi sugerează).

După cum v-am obișnuit încă de la deschiderea inaugurală, am răsăuns "prezent" și de astă-dată, pentru a consemna fotografic principalele momente ale galei.

Să vedem în rândurile ce urmează cum au decurs lucrurile. 




Am acoperit îndeaproape  Comedy Cluj.
Sper că v-a plăcut :)

Pentru a putea surprinde atât atmosfera generală, cât și detalii punctuale, de data aceasta am optat pentru două obiective, "calul de bătaie" 18-105 și telezoom-ul 55-300. Astfel, am avut la îndemână atât un obiectiv cu care să pot consemna cele petrecute în imediata proximitate, precum și cadrele largi, de plasare în context, cât și unul cu care portretizarea persoanelor îndepărtate, aflate pe scena festivalului, a fost o reală plăcere.

Dacă în prima parte a serii am procedat într-o manieră similară cu cea din timpul galei inaugurale, de îndată ce a început festivitatea propriu-zisă, am trecut pe teleobiectiv, putând astfel surprinde acțiunea de pe scenă "ca-n palmă", cum ar spune artileriștii. Am putut astfel decupa portrete ale acestora, decontextualizate total (utilizând focale de 200-210 mm), dar și cadre mai generale (revenind la extremitatea scurtă, 55-60 mm).

O problemă delicată a reprezentat-o iluminarea: utilizarea blitzului permitea, într-adevăr, surprinderea personajelor "înghețate", fără neclarități de mișcare; în același timp însă, prezintă inconvenientul de a distruge literalmente lumina ambientală, declanșarea sa anulând efectele de lumini ale proiectoarelor din sala de spectacole.

S-ar pierde astfel mult din atmosferă, motiv pentru care este preferabil a trage în lumină existentă, ori de câte ori contează mai mult redarea luminii ambientale și a oferi o reprezentare orientativă a acțiunii, decât detaliile fizionomice ale personajelor... iar pentru restul situațiilor, putem porni oricând blitzul.

Să vedem, pe scurt, ce imagini am surprins:
 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.