FotografieCluj.BlogSpot.RO

luni, 15 octombrie 2012

Comedy Cluj, ziua 3. Scurtmetraje la Klausenburg Cafe, in compania regizorului Declan Cassidy



Ce ar merge mai bine pentru o seară de duminică decât o cafenea elegantă, pentru a petrece o seară în centrul orașului, la lumina caldă a lumânărilor, reflectată discret de oglinzile amplasate subtil, dar de efect? Dar suntem în plin festival, așa că mai bine mergem la un film...

Se poate totuși să le avem pe amândouă: Klausenburg Cafe este, din acest punct de vedere, probabil cea mai interesantă locație a Comedy Cluj: te poți amuza la un film, savurând în același timp băutura preferată, alături de prietenii tăi.




Eu merg la Comedy Cluj. Voi?

Și, spre deosebire de celelalte locații, amenajate după toate canoanele unei săli de cinema, vizionarea unui film la Klausenburg Cafe are ceva aparte: efectele de lumină, generate de jocul flăcărilor unduitoare ale lumânărilor, proiectate pe tapetul cu aspect de mătase, menit să accentueze senzația de fin-de-siecle vienez a localului, dar și faptul că, spre deosebire de cazul în care publicul e așezat pe rânduri unfiorme de scaune, stând la masă, sau chiar la tejgheaua barului, ai mult mai frecvent ocazia de a surprinde expresiile sau posturile celorlalți spectatori, fapt ce te va face să trăiești mult mai intens imersiunea în lumea filmului.

Iar faptul că avem de-a face cu o locație de mici dimensiuni (să fi fost în sală 20-30 persoane, nicidecum sutele dintr-un cinematograf precum Florin Piersic) contribuie de asemenea la senzația de spațiu intim, prietenos. Să adăugăm la acestea posibilitatea servirii băuturii preferate, fără a trebui să părăsești sala în timpul filmului, o d-ră chelneriță ospitalieră, dar și eficientă... obținem astfel locația în care m-am simțit, cred, cel mai bine, în pofida faptului că funcționa la capacitate maximă, astfel că am avut la dispoziție, în bună parte, doar un scaun de bar.

Din punct de vedere fotografic, ce mi-a plăcut a fost lumina ambientală, slabă ca intensitate, dar caldă ca tentă de culoare: păstrând balansul de alb pe modul Flash, am reușit o accentuare a senzației de lumină caldă (temperatura lumânărilor fiind semnificativ mai redusă - undeva la 2800-3000 Kelvin decât cea de 5600 Kelvin a blitzului). Și, în timpul sesiunii de Q&A, la care au luat parte regizorul Declan Cassidy (premiat la ediția 2011 a festivalului) și actrița Tania Filip, tavanul alb-crem al Klausenburg Cafe, situat la înălțime mult mai mică decât cel al sălilor de cinema, a permis utilizarea funcției Bounce vertical a blitzului, astfel încât am putut obține fotografii ale protagoniștilor, lipsite de umbre deranjante.

Să aruncăm în cele ce urmează o privire asupra acestora.







(Ultima imagine îl înfățișează subsemnatul în acțiune la Comedy Cluj).

Mai multe imagini și articole, în zilele ce vor urma!

Un comentariu:

Orice comentarii, sugestii şi exprimări de opinii sunt binevenite, cât timp sunt relevante, nu conţin limbaj care să instige la ură sau discriminare etnică, rasială sau de altă natură, la fapte antisociale sau ilegale, precum şi mesajele de tip spam.

Întreg conţinutul este proprietatea intelectuală a FotografieCluj, cu excepţia comentariilor, care aparţin creatorilor lor, a conţinuturilor semnalate ca atare, precum şi a mărcilor înregistrate şi a denumirilor comerciale, care sunt proprietatea deţinătorilor lor.